Προϊόντα
Πέργκολα Floper Βιοκλιματικές Πέργκολες Συστήματα Σκίασης
Πέργκολα Floper
Η ενεργειακή κρίση, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και γενικότερα η ραγδαία αύξηση των οικολογικών προβλημάτων σήμερα, καθιστούν τη συμμόρφωση με τις αρχές της αρχιτεκτονικής σκίασης περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Στον τομέα της σκίασης και της ηλιοπροστασίας, η πέργκολα Floper της Floros Fine Shading προσφέρουν την πιο πρωτοποριακή και αποτελεσματική λύση. Εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ παράλληλα εναρμονίζονται απόλυτα με τις επιταγές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, καθώς και με κάθε αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, χαρίζοντας το ιδανικό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.
 
Η χρήση μίας  πέργκολας αποσκοπεί στην παροχή μέγιστης άνεσης στον εξωτερικό χώρο ενός κτιρίου από άποψη θερμοκρασίας, φωτισμού και εξαερισμού, κάτι που επιτυγχάνεται χάρη στη φυσική διαμόρφωση του αέρα και του ηλίου που επιτρέπει η κατασκευή. Επιπρόσθετα, η δομή της πέργκολας επιτρέπει την προστασία από τις έντονες βροχοπτώσεις και το δυνατό αέρα, δημιουργώντας έναν απόλυτα στεγανό υπαίθριο χώρο, τον οποίο μπορεί κανείς να απολαμβάνει όλο το χρόνο ανεξαρτήτως εποχής και καιρού.
 
Η πέργκολα Floper της Floros Fine Shading αποτελεί τα πιο πρόσφατα καινοτόμα προϊόντα σκίασης κτιριακών όψεων, καθώς κατασκευάζονται πάντα με σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, από 99% ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ειδικά η πέργκολα Floper παράγεται εξ' ολοκλήρου στη μονάδα παραγωγής της Floros Fine Shading, με βάση τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.  

 

 

Βιοκλιματικές Πέργκολες

 

 

Συστήματα Σκίασης
Οι απαιτήσεις σκίασης και ηλιοπροστασίας, σε ένα ιδιαίτερο κλίμα όπως το μεσογειακό, που χαρακτηρίζεται από έντονη και διαρκή ηλιοφάνεια, είναι αυξημένες και επιβάλλουν τη χρήση προϊόντων που πληρούν πολύ συγκεκριμένες και υψηλές προδιαγραφές. Τα συστήματα εξωτερικής ή εσωτερικής σκίασης, Bara, Casette, Rido και Lydia της Floros Fine Shading είναι ειδικά μελετημένα και απόλυτα προσαρμοσμένα σε αυτές τις ιδιαίτερες και απαιτητικές ανάγκες. Είναι κατά κύριο λόγο τέντες και πέργκολες με τέντα που προσφέρουν απόλυτη προστασία από τις συνέπειες της υπερβολικής έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία, ενώ παράλληλα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση του κόστους θέρμανσης και ψύξης ενός κτιρίου. 
Ειδικά σήμερα, ο βιοκλιματικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των κτιρίων απαιτεί όλο και συχνότερα τη χρήση παθητικών τεχνολογιών, όπως τα συστήματα σκίασης βιοκλιματικών προδιαγραφών, τα οποία παρέχουν αποδεδειγμένα μείωση της θερμοκρασίας των δομημένων χώρων έως και 10˚C. Πιο συγκεκριμένα, ελέγχοντας επαρκώς τις συνθήκες φυσικού φωτισμού από το εξωτερικό περιβάλλον, εξασφαλίζουν θεαματική εξοικονόμηση της ενέργειας που απαιτείται για δροσισμό ή θέρμανση, ιδιαίτερα στις χώρες της Μεσογείου κατά τη θερινή περίοδο, ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα ευχάριστο και δροσερό περιβάλλον.