Προϊόντα
Βιοκλιματικές Πέργκολες Συστήματα Σκίασης Υφάσματα Εξωτερικής Σκίασης
Βιοκλιματικές Πέργκολες
Η ενεργειακή κρίση, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και γενικότερα η ραγδαία αύξηση των οικολογικών προβλημάτων σήμερα, καθιστούν τη συμμόρφωση με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Στον τομέα της σκίασης και της ηλιοπροστασίας, οι βιοκλιματικές πέργκολες Floper, Opera και Vision της Floros Fine Shading προσφέρουν την πιο πρωτοποριακή και αποτελεσματική λύση. Εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ παράλληλα εναρμονίζονται απόλυτα με τις επιταγές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, καθώς και με κάθε αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, χαρίζοντας το ιδανικό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.
 
Η χρήση μίας βιοκλιματικής πέργκολας αποσκοπεί στην παροχή μέγιστης άνεσης στον εξωτερικό χώρο ενός κτιρίου από άποψη θερμοκρασίας, φωτισμού και εξαερισμού, κάτι που επιτυγχάνεται χάρη στη φυσική διαμόρφωση του αέρα και του ηλίου που επιτρέπει η κατασκευή. Επιπρόσθετα, η δομή της πέργκολας επιτρέπει την προστασία από τις έντονες βροχοπτώσεις και το δυνατό αέρα, δημιουργώντας έναν απόλυτα στεγανό υπαίθριο χώρο, τον οποίο μπορεί κανείς να απολαμβάνει όλο το χρόνο ανεξαρτήτως εποχής και καιρού.
 
Οι βιοκλιματικές πέργκολες της Floros Fine Shading αποτελούν τα πιο πρόσφατα καινοτόμα προϊόντα βιοκλιματικής σκίασης κτιριακών όψεων, καθώς κατασκευάζονται πάντα με σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, από 99% ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ειδικά η πέργκολα Floper παράγεται εξ' ολοκλήρου στη μονάδα παραγωγής της Floros Fine Shading, με βάση τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.  

 

 

Συστήματα Σκίασης
Οι απαιτήσεις σκίασης και ηλιοπροστασίας, σε ένα ιδιαίτερο κλίμα όπως το μεσογειακό, που χαρακτηρίζεται από έντονη και διαρκή ηλιοφάνεια, είναι αυξημένες και επιβάλλουν τη χρήση προϊόντων που πληρούν πολύ συγκεκριμένες και υψηλές προδιαγραφές. Τα συστήματα εξωτερικής ή εσωτερικής σκίασης, Bara, Casette, Rido και Lydia της Floros Fine Shading είναι ειδικά μελετημένα και απόλυτα προσαρμοσμένα σε αυτές τις ιδιαίτερες και απαιτητικές ανάγκες. Είναι κατά κύριο λόγο τέντες και πέργκολες με τέντα που προσφέρουν απόλυτη προστασία από τις συνέπειες της υπερβολικής έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία, ενώ παράλληλα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση του κόστους θέρμανσης και ψύξης ενός κτιρίου. 
Ειδικά σήμερα, ο βιοκλιματικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των κτιρίων απαιτεί όλο και συχνότερα τη χρήση παθητικών τεχνολογιών, όπως τα συστήματα σκίασης βιοκλιματικών προδιαγραφών, τα οποία παρέχουν αποδεδειγμένα μείωση της θερμοκρασίας των δομημένων χώρων έως και 10˚C. Πιο συγκεκριμένα, ελέγχοντας επαρκώς τις συνθήκες φυσικού φωτισμού από το εξωτερικό περιβάλλον, εξασφαλίζουν θεαματική εξοικονόμηση της ενέργειας που απαιτείται για δροσισμό ή θέρμανση, ιδιαίτερα στις χώρες της Μεσογείου κατά τη θερινή περίοδο, ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα ευχάριστο και δροσερό περιβάλλον.

 

 

Υφάσματα Εξωτερικής Σκίασης
Η επιλογή του κατάλληλου υφάσματος ηλιοπροστασίας είναι ζωτικής σημασίας, έτσι ώστε ένα σύστημα σκίασης εκτός από καλαίσθητο να είναι και αποτελεσματικό, δηλαδή να προστατεύει επαρκώς από τη βλαβερή UVΒ ηλιακή ακτινοβολία και παράλληλα να προσφέρει άνεση και φυσική σκιά σε κάθε χώρο. Επίσης, είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας που θα κρίνει τη διάρκεια ζωής του συστήματος, καθώς η εξωτερική χρήση συνεπάγεται μεγάλη καταπόνηση από τις καιρικές συνθήκες αλλά και γενικότερα. Επιλέγοντας, λοιπόν, υφάσματα σκίασης - τεντόπανα θα πρέπει να δίνεται έμφαση αρχικά στις υψηλές προδιαγραφές κατασκευής τους και μετά στην αισθητική, το χρώμα ή το σχέδιο τους.
 
Τα υφάσματα Paradise eco-plus / Tempotest του Ιταλικού οίκου PARA, που διαθέτει η Floros Fine Shading, είναι κορυφαίας τεχνολογίας και τεχνοτροπίας. Αποτελούν την ιδανική επιλογή για κάθε αρχιτέκτονα ή διακοσμητή, καθώς συνδυάζουν την άψογη σκίαση με την απαράμιλλη αισθητική του φινετσάτου ιταλικού design. Ενσωματώνονται σε οποιοδήποτε υπαίθριο χώρο, προσφέροντας απόλυτη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ παράλληλα διακοσμούν το χώρο με χρώματα και σχέδια προσαρμοσμένα στις εκάστοτε τάσεις της εποχής. Χάρη στη μοναδική τεχνολογία κατασκευής τους, την εξαιρετικής ποιότητας βαφή των ινών τους και το καινοτόμο φινίρισμα τους με Teflon, χαρακτηρίζονται από αξεπέραστη αντοχή στο νερό, τη μούχλα, το λάδι, τα άλατα, τους λεκέδες, ενώ αποτρέπεται η εξασθένιση των χρωμάτων τους από την ηλιακή ακτινοβολία.