Η Εταιρία

Εταιρικό προφίλ
Η Floros Fine Shading είναι μία αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1979 με στόχο να προσφέρει φυσική σκιά και προστασία σε κάθε κτίριο, οικία ή επαγγελματικό χώρο, σε κάθε άνθρωπο. Σήμερα, αποτελεί τη μοναδική και πιο σύγχρονη, πλήρως καθετοποιημένη, παραγωγική μονάδα στον κλάδο της σκίασης και της ηλιοπροστασίας στην Ελλάδα. Εδώ και δύο γενιές παράγει εξαρτήματα, είδη τεντοποιίας και συστήματα σκίασης, με υψηλή τεχνογνωσία και αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία της. Καλύπτει κάθε στάδιο δημιουργίας από το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συναρμολόγηση, μέχρι τη διάθεση και τη συντήρηση, παρέχοντας φυσικές και πάντοτε φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις σκίασης. Αξιόπιστες, λειτουργικές, ανθεκτικές και καλαίσθητες, που μπορούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις εφαρμογών, αναδεικνύοντας παράλληλα την εξωτερική όψη κάθε κτιρίου.
 
Στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά, η Floros Fine Shading έχει καταξιωθεί ως ένας παραγωγός και προμηθευτής προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, τα οποία παράγονται αυστηρά στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας, που προέρχονται από καταξιωμένους Έλληνες και Ευρωπαίους προμηθευτές. Συνοδεύονται από πιστοποιήσεις διεθνών και αναγνωρισμένων φορέων και οργανισμών, ενώ διαθέτουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ιδιότητες και δυνατότητες (όπως αυτοματισμούς, τηλεχειρισμό κ.λπ.), που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε ανάγκη και προσωπικό στιλ. Ένα σημαντικό γεγονός που αποδεικνύει την αξεπέραστη ποιότητα των προϊόντων της Floros Fine Shading είναι και η επιλογή τους για την προστασία των μαρμάρων του Παρθενώνα, κατά την περίοδο συντήρησης τους πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης
 
Σήμερα, η Floros Fine Shading κυριαρχεί στην ελληνική αγορά συστημάτων εξωτερικής σκίασης και θεωρείται πρωτοπόρος στην παροχή έξυπνων και αποτελεσματικών προτάσεων, ενώ έχει εδραιώσει τη φήμη της και πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Αντιπροσωπεύεται, σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο, στα Βαλκάνια, στη Ρωσία, στην Κίνα, στον Καναδά, αλλά και σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, απευθείας ή μέσω αποκλειστικών αντιπροσώπων. Εκτός από μια άρτια καθετοποιημένη παραγωγική μονάδα, αποτελεί και μια εμπορική εταιρεία που διαθέτει κατά αποκλειστικότητα τα τεντόπανα Paradise Eco-plus, Solar-Line και Tempotest του ιταλικού οίκου Para. Επίσης, εμπορεύεται διαφανή μεμβράνη με την υπογραφή της Ιαπωνικής Achilles, ηλεκτροκινητήρες και αυτοματισμούς Kinetic της ιταλικής ASA που ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Somfy. Η ικανότητα της Floros Fine Shading για συνεχή καινοτομία και η συστηματική διεύρυνση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου, σε συνδυασμό με την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της, δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη των υπεράκτιων δραστηριοτήτων της. 
 
Η δυνατότητα παραγωγής συστημάτων σκίασης, απόλυτα προσαρμοσμένων ακόμη και στις πιο απαιτητικές ανάγκες (custom), που παράλληλα χαρακτηρίζονται από απαράμιλλη ποιότητα και μοναδική αισθητική δίνουν στη Floros Fine Shading προστιθέμενη αξία. Οι παραγωγικές της εγκαταστάσεις στεγάζονται σε μια επιφάνεια 8 βιομηχανικών στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο Αττικής και λειτουργούν με τον πιο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό. Η έδρα της βρίσκεται σε έκταση 3.500 τ.μ. στον Ταύρο (Αττική), ενώ το ανθρώπινο δυναμικό της είναι άρτια εκπαιδευμένο και τεχνικά καταρτισμένο. Ο σεβασμός προς τον τελικό καταναλωτή, ο επαγγελματισμός των στελεχών της, η άψογη και άμεση εξυπηρέτηση συγκαταλέγονται επίσης στα βασικά συστατικά που έχουν χαρίσει στη Floros Fine Shading ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ξεκάθαρο ηγετικό ρόλο στην αγορά της σκίασης και της ηλιοπροστασίας.
Ιστορικό
Ήταν το 1979, όταν ο Κωνσταντίνος Φλώρος δημιούργησε μία από τις πρώτες εξειδικευμένες εταιρείες σκίασης στην Ελλάδα. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, το 1994, ιδρύεται η Κ. Η. ΦΛΩΡΟΣ Α.Β.Ε.Ε. Μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση που θέτει ως στόχο την κατάκτηση ηγετικής θέσης στην αγορά των συστημάτων σκίασης και ηλιοπροστασίας, επενδύοντας στην παροχή καινοτόμων προϊόντων υψηλών προδιαγραφών.
 
Το 1992 επιτυγχάνεται αποκλειστική συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης ιταλικό οίκο Para και το 1999 δημιουργείται το πιο σύγχρονο ραφείο στην Ελλάδα. Το 2001 κατασκευάζεται το εργοστάσιο παραγωγής της Floros Fine Shading στη ΒΙ.ΠΕ. Ασπροπύργου, ενώ το 2004 είναι η χρονιά που ξεκινά η αποκλειστική συνεργασία της με τον ιαπωνικό κολοσσό Achilles. Το 2005 εγκαθίσταται η γραμμή παραγωγής TUBO, την ίδια χρονιά αποκτά τη διεθνή πιστοποίηση ISO με την εγκυρότητα της TÜV AUSTRIA, ενώ το 2006 εξασφαλίζει την αποκλειστική διάθεση και διανομή των πλαστικών Naizil. 

Το 2009 η ανάγκη της αγοράς για πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα, προσαρμοσμένα στις ελληνικές συνθήκες, οδηγεί τη Floros Fine Shading στην κατασκευή ενός σύγχρονου ιδιόκτητου χυτηρίου, ικανού να παράγει ολοκληρωμένα συστήματα σκίασης, που καλύπτουν κάθε απαίτηση και ανάγκη. Το 2012 ξεκινούν οι δοκιμές και ο έλεγχος με στόχο την απόκτηση της πασίγνωστης σήμανσης CE, διαδικασία που πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της εταιρείας.
Φιλοσοφία
Οι άνθρωποι της Floros Fine Shading πιστεύουν ακράδαντα πως η επιτυχία εξαρτάται από τις βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζει κανείς τις προσπάθειές του. Από έναν ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο στόχο που καθορίζει κάθε του βήμα και κάθε του απόφαση. Για τη Floros Fine Shading αυτός ο στόχος ήταν, είναι και θα είναι ένας:
 
- Φυσικές λύσεις για τον άνθρωπο
- Φιλικές λύσεις για το περιβάλλον
 
Η προσφορά ολοκληρωμένων, αποτελεσματικών και αξιόπιστων λύσεων, που σέβονται τον άνθρωπο και φροντίζουν το περιβάλλον, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, αποτελούν για τη Floros Fine Shading αδιαπραγμάτευτες αξίες. Το ίδιο και η διαρκής εξέλιξη και καινοτομία, η υπευθυνότητα, η ειλικρίνεια, ο επαγγελματισμός, αλλά και η εγγυημένη ποιότητα σε όλα τα προϊόντα της, από το σύστημα και το μηχανισμό μέχρι τα υφάσματα και τα χρώματά τους.
 
Το «σπίτι» τους, όπως όλοι θεωρούν την παραγωγική μονάδα της Floros Fine Shading, αποτελεί το εργαστήρι της εξέλιξης των προϊόντων της και την αφετηρία για την ανάπτυξή της. Το ανθρώπινο δυναμικό της ερευνά και αναπτύσσει συνεχώς νέα συστήματα, υλικά και εξαρτήματα σκίασης, πρωτοποριακά και μοναδικά στην ευρύτερη αγορά. Με σχεδιασμό και ποιότητα υλικών και κατασκευής που ανταγωνίζονται τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής του εξωτερικού. 
 
Όλα τα παραπάνω συνοψίζουν τη βασική φιλοσοφία της Floros Fine Shading, πάνω στην οποία χτίζονται οι συνεργασίες με τους προμηθευτές της, καθώς και οι σχέσεις της με τους τελικούς καταναλωτές. Σχέσεις εμπιστοσύνης, που της επιτρέπουν να αναβαθμίζει διαρκώς τα προϊόντα της, να οδηγεί τις εξελίξεις στον τομέα της σκίασης και να συνεχίζει την ανοδική πορεία της στην εγχώρια, αλλά και στη διεθνή αγορά.